Sopa de bolets amb ou ecològic escaldat i castanyes

Isaac Sabrià, Receptes — 27/09/2016 at 10:32

Ja ha arribat la tardor i amb ella aniran venint els bolets, les castanyes, els moniatos, les pomes, les carbasses i les magranes entre altres productes.

Us proposo una sopa de bolets amb ou ecològic escaldat i castanyes, un plat 100% de tardor, ideal pels primers dies de fred, ja que els bolets activen les defenses, estimulen l’activitat cerebral i, pel seu alt contingut en iode, revitalitzen l’organisme.

Dificultat: fàcil
Temps: 30 minuts

Ingredients (per 4 persones)

Per la sopa
200 g ceba tendra
400 g de barreja de bolets
1 l de caldo de pollastre
1 branca de farigola
sal i oli

Per l’ou escaldat
4 ous ecològics
sal
aigua

Per les castanyes
100 g de castanyes
300 g almívar moreno

Altres
Bolets saltejats

Elaboració

Per la sopa
Tallar la ceba tendra a juliana i sofregir-la juntament amb els bolets, la sal i l’oli oliva, després mullar amb el caldo de pollastre, deixar bullir durant 5 minuts, triturar i colar.

Per l’ou escaldat
En un cassó posar l’aigua a bullir amb sal i un cop calenta, a punt de bullir abocar-hi l’ou, d’un a un, i deixar-los el temps just perquè la clara qualli i el rovell quedi totalment cru, seguidament refredar.

Per les castanyes
Pelar les castanyes i coure-les amb un almívar fet amb 150 g d’aigua i 150 g de sucre moreno, deixar coure un 15′ i refredar.

Per emplatar posem l’ou al centre del plat, les castanyes i els bolets saltejats al voltant i amb una gerra servim la sopa de bolets.

Feu-la a casa i gaudiu de la tardor, bon profit!